Susreti generacija

Prvi susret generacija i veterana u Sevojnu

U Sevojni  se 27.5.2017. godini okupile generacije koje su u zadnjih nekoliko godina ponikle tu a sada na raznoraznim mestima. Učestvovale su  generacije 92,93,96,97,98,99,2000 podeljeni u dve grupe. Ove generacije su imale revijalni turnir izmedju sebe koji nema značaj rezultata već samo druženja. Veliki broj momaka koji studiraju i rade van Sevojna su dosli da prisustvuju turniru. Vidjen je niz dobrih i zanimljivih utakmica gde su se momci  trudili da daju svoj maksimum. Lepe poteze su izvodili braća Ćubić kao i Petar Miličević sa nizom pogođenih šuteva za tri poena, od kojih je jedna bila odlučujuća u finalu. Na kraju su pobedili svi učesnici, a pehar je pripao ne kompletnoj generaciji 97. kojoj su pomogli momci 99. godišta koji su svoje takmičenje završili ranije. Najbolji utisak su ostavili najmlađi tj. generacija 2000.godišta sa lepom i lepršavom igrom, a pored njih su se istakli i borbeni momci 93.godišta koji se ni jednog trenutka nisu predavali. Malo je vreme poremetilo ceo događaj ali pored toga sve utakmice su odigrane i prisustvo Sevojničke publike je bilo na zavidnom nivou, mada da nije bilo kiše bilo bi još više gledalaca.

Pored turnira generacija imali smo i prvi susret veterana Sevojna koji su obeležili veliki deo Sevojničke košarke i basketa. Okupilo se devetnaest veterana koji su bili podeljeni u dve ekipe. Pored mokrog terena veterani su se trudili da daju svoj maksimum i uspeli su u tome. Pokazali su mlađima kako se voli košarka i kako se igra košarka i glavom i znanjem i srcem. Mali broj veterana nije bio prisutan iz opravdanih razloga. Ovi što su bili tu dobili su gromoglasne aplauze Sevojničke publike. Pre početka utakmice napravljena je mala svečanost gde su Danko Bjeličić jedan od začetnika Sevojničke košarke i Dušan Kojadinović uručili dečacima rođenim 2004/05.godine medalje i pehar za osvojeno prvo mesto u Zlatiborskoj razvojnoj ligi.

Celu manifestaciju je pratila i akcija za prikupljanje srestava za rekonstrukciju sportskih terena u Sevojnu. Veliki broj što naših članova, što ljubitelja košarke je učestvovalo u ovoj akciji, koja se i dalje nastavlja. Neki su donirali sredstva neki su kupovali majice i time pomgli. Hvala im na tome.

Na rastanku je dogovoren novi susret sledece godine sto će prerasti u tradiciju. Nadamao se na terenu sa novom podlogom koji će imati i svečano otvaranje uskoro a možda i u hali u Sevojnu.

Drugi susret generacija i veterana u Sevojnu

Ono sto smo zapoceli 2017 godine, nastavili smo 2018.godine. Jedina izmena je bila na novom terenu sto je svima bilo mnogo drago.  I naravno sa novom decom, decom KK Sevojna. I ovaj turnir je protekao u dobroj atmosferi sa dobrom utakmicama. Trofej je zasluzeno odnela generacija 2008 godista. Veterani su pruzili jos jednu sjajnu igu na opste odusevljenje svih prisutnih.

Treci susret generacija i veterana u Sevojnu

Treci susret je vec polako poceo da prerasta u tradiciju. Mnogi momci sa nestrpljenjem su cekali novo druzenje i utakmice. Veterani su se okupili u velikom broju i opet je napravljen spektakl za pamcenje. Nove generacije su imale sta da vide i da nauce. Trofej ovoga puta je odnela najstarija generacija momci 92/93 godista.

Cetvrti susret generacija i veterana u Sevojnu

Ovaj susret generacija i veterana ce biti upamcen po organizaciji u veoma teskom trenutku po drustvo izazvanu Kovidom. Pored svega opet smo imali dobar odziv i generacija i veterana i same utakmice su bile zanimljive. Trofej je osvojila generacija 2000 godista koja je vec dva puta porazena u finalima. Ovog puta su uspeli. Veterani su takodje odigrali jednu jako zanimljivu utakmicu na odusevljenje svih prisutnih.