Drugo mesto za KK”Sevojno” na Basket 4 kids u Požegi!

Basket 4 kids jedan od najvećih tunira na svetu koji je pod potkroviteljstvom Sport kluba organizovao KK “Sevojno” i OKK” Požega” u Požegi. Turnir je organizovan za dečake rođene 2007.godine. Turnir je brojao šest ekipa podeljenih u dve grupe. U jednoj grupi su bili KK “Sevojno”, KK “Student” Valjevo,KK” Šampiona” Užice. U drugoj grupi bili su OKK” Požega”,KK” Užice”,KK “Mileševac”. Prvoplasirane ekipe su igrale finale za prolazak na finalni trurnir Srbije.

U prvoj utakmici OKK”Požega” izgubila je od OKK”Užica” lako i ubedljivo. KK “Sevojno” savladalo je posle velike borbe KK “Student”. U narednoj utakmici Mileševac je savladao Požegu i stekao nadu za prolaskom u finale. Jedna od najzanimljivijih utakmica vidjena je između Studenta i Šampiona gde je slavio Student posle produžetka i uneo neizvesnost u toj grupi. Prvog finalistu smo dobili pobedom Užica nad Mileševcem. Da bi u takođe neizvesnoj utakmici Šampion posle produžetka savladao Sevojno al ipak ne dovoljnom razlikom da bi ušao u finale. Sevojno je zbog bolje koš razlike ušlo u finale.

Pred finalnu utakmicu videla je izvanredna revijalna utakmica devojčica Sevojna i Požege. Niz kvalitetnih poteza koji nisu ostavili ravnodušne ni ljude sa Sport kluba koji su snimali i ovu utakmicu.

 

Finalna utakmica nije donela mnogo uzbuđenja sem na samom početku. Užice je dominiralo i zasluženeno i ubedljivo slavilo i prošlo na finalni turnir Srbije.

 

Organizacija turnira je pohvaljena i svi učesnici su bili zadovoljni. Tribine Požeške hale bile su ispunjene tokom celog turnira. Sve je proteklo u najboljem redu i organizatori su dobili nagoveštaj da će organizovati i finalni turnir Srbije.

Velika zahvalnost svima koji su pomogli da se ovaj turnir realizuje počevši od Gradske opštine Sevojno,Opštine Požega,Keramika Atria,Hali u Požegi i njenim radnicima,Novoj pekari,Sent Johans vodi…