Drugo mesto za Sevojno na turniru Šampiona!

Mladi košarkaši Sevojna poklekli su u finalu turnira Šampiona i osvojili su srebrnu medalju,koja sija kao zlato.

Ovoga puta izgubili su u finalu od vršnjaka iz Nikšića koji su zasluženo osvojili prvo mesto. Dečaci iz Sevojna su dali sve od sebe, ali su ovoga puta bili nemoćni pred superiornim protivnicima. Utakmicu su počeli dobro, videlo se dosta borbe, požrtvovanja u igri. Jedan od faktora pada u igri ovih dečaka bili su faulovi. Već krajem druge četvrtine Milosavčević, Babić su zaradili po 4 lične greške što je stvorilo veliko opterećenje za našu ekipu. Gosti su to na uspešan način umeli da iskoriste i do samoga kraja bili su dominantniji na terenu. Pokušao je trener Duško Mićić da izmenama promeni nešto u igri, ali nije bilo rezultata. Veliki trag na igru sevojničana u ovom meču ostavila je utakmica iz polufinala gde su ovi dečaci dali i više od sebe kako bi se našli u finalu.

I ovoga puta sevojničani su imali veliku podršku sa tribina, publika koja je na finalnoj utakmici došla u još većem broju, kao bi podržali ove male junake. Tokom čitavog meča sa tribina se čulo navijanje, bubnjevi, što je na kraju turnira pohvalio i sam organizator. I pored poraza ovi dečaci su nagrađeni jednim velikim aplauzom, a oni su im se zahvalili pozdravom na kraju utakmice.

Osvajanjem drugog mesta na jednom ovako jakom turniru je veliki uspeh za njih,z a naš sport. Jedna selekcija iz malog mesta protiv timova iz velikih gradova, država u regionu. Jedna ekipa koja 90% svojih treninga radi na školskom terenu, na betonu, na otvorenom….a postiže ovakve rezultate zaslužuje  veliko poštovanje.

Nadamo se da će u skorije vreme početi  izgradnja obećane Hale, tenderi su prošli, izvođači radova odabrani, ali još uvek nismo dobili makar neku informaciju kada će se sa radovima početi. Sa izgradnjom hale ovi dečaci će dobiti adekvatne uslove za treninge a samim tim i napredovanje i usavršavanje.