Festival zenske kosarke u Sevojnu!

U nedelju 25.aprila na školskom sportskom terenu održao se festival ženske košarke. Pored domaće ekipe ŽKK Sevojno na ovom festivalu učestvovala je i ekipa ŽKK PLAY OFF iz Užica. Ovo je prvi u ovom formatu da se odrzao.

Na ovom festivalu košarke, devojčice svih uzrasta pokazale su  svoje umeće pod koševima. A pored utakmica odrzano je takmičenje i u snalaženju na košarkaškom poligonu. I u tri uzrasne kategorije dodeljene su medalje za prva tri mesta.

Ovaj festival prvenstveno ima za cilj promociju ženske košarke u našem kraju. Treneri Nebojša Cvijović i Miljan Šćepanović svojim radom i trudom daju veliki doprinos u razvoju ženke košarke u našem regionu! A već par godina unazad primetno je da ženska košarka ide uzlaznom putanjom, i da se sve više devojčica odlučuje  baviti ovim sportom. Pored treninga i utakmica deca se druže, stiču nova prijateljstva i poznanstva,a ujedno bavljenjem sportom usmeravaju se na pravilan put razvoja ka zdravijem i boljem životu. 

Ovim festivalom zapoceli smo promociju zenske kosarke u Sevojnu, a u planu nam je da nastavimo dalje i u drugim mestima!