I seniori KK “Sevojna” krenuli sa pripremama!

Posle kraćeg okupljanja u junu i pauze zbog Korona virusa seniori Sevojna su krenuli sa pripremama za sledecu sezonu. Na prvom treningu prisutno je bilo deset igrača koji su potpisali i pristupnice za KK”Sevojno”. Posle 22 godine Sevojno će imati opet seniorsku ekipu, koja će se ovog puta takmičiti u Drugoj regionalnoj ligi Zapad. Ekipu će činiti momci koji su ponikli u Sevojnu i koji su rođeni Sevojničani, plus dva igrača sa strane. Nemanja Karaklić, Živko Skoković, Branko Jelisavčić, Borko Dimitrijević, Stefan Milisavljević, Filip Jović, Aleksandar Dimitrijević, Lazar Jovanović, Igor Šapić, Luka Lučić, Milan Mirković i za sada jedini igrač sa stane Uroš Kostić uz nekoliko juniora činiće seniorsku ekipu Sevojna u narednoj sezoni. U stručnom štabu biće Mićić Duško, Branko Rajevac, Nebojša Cvijović i Predrag Vasiljević. Ekipa će većinu treninga odraditi u Sevojnu, a pojedine treninge i utakmice na Zlatiboru u odmaralištu Golija.

Mladje kategorije Sevojna posle pauze od 14 dana već uveliko se spremaju za sledeću sezonu. Treninge sprovode u Valjoničkom parku i na otvorenim terenima gde se pored košarkaških elemenata radi i teretana na otvorenom. Ekipe se polako kompletiraju. Za juniorsku ekipu već su stigla dva pojačanja Dimitrije Radovanović i Nikola Subašić, a dogovorena su još 4 pojačanja koja će se priključiti ekipi od ponedeljka 17.avgusta. Radiće se na tome da se juniorska ekipa ojača i da u njoj kao i kadetskoj ekipe stvaraju igrači za seniorsku ekipu. Pionirska ekipa se sprema za svoje takmičenje u gotovo kompletnom rosteru. Mladji pioniri i škola košarke u nešto manjem broju treniraju al će uskoro i one biti kompletne. Sto se tiče ženskih ekipa većina pionirki su u pogonu kao i mlađih pionirki. Dok devojčice iz škole košarke dolaze u velikom broju. U KK “Sevojnu” se radi na tome da ekipe imaju sto bolje uslove za rad i da napreduju. Glavni deo priprema obaviće se na Zlatiboru u odmaralištu Golija gde su uslovi na najvišem nivou. Inače, košarkaški kamp “Golden pine” organizuje upravo KK “Sevojno” i pored dece iz Sevojna njih šesdeset na kamp dolaze i KK “Požega”, KK “Basket”, KK ” Mladost ” Lučani, KK ” Nova Pazova”. Kamp je u periodu od 23.8.-30.8.2020.

U novoizgrađenu salu koja je pri kraju završetka, Sevojno će biti na košarkaškoj mapi Srbije. Uslovi će biti znatno bolji nego ranijih godina. Uz utakmice na domaćem terenu organizovaće se i razni turniri.