Davne 1988.godine grupa građana koja voli košarku napravili su TIM koji će da predstavlja Sevojno i igra letnju ligu. Njihov trud poremetio je rat 1991/92. godine pa je na kratko prekinuta priča. 1993. godine osniva se prvi Košarkaški Klub Sevojno koji je postojao sve do 2000.godine. Od tada pa sve do 2017.godine Sevojno nosi ime “Play  Off”.

 

Sportsko udruženje Sevojno osnovano je 12.aprila 2017.godine. Incijativu o osnivanju pokrenuo je Duško Mićić sa svojim saradnicima Živkom Skokovićem i Nemanjom Karaklićem.

Po samom osnivanju preduzete su određene akcije koje su i realizovane. Rekonstruisani su sportski tereni koji se nalaze u okviru Osnovne škole “Aleksa Dejović”. Ova akcija je pokrenuta sa direktorom škole gospodinom Vladom Živanovićem i realizovana je uz pomoć građana Sevojna, prijatelja škole i Sportskog udruženja kao i velikog broja firmi.

Samim tim su se stekli uslovi za još bolji rad dečaka i devojčica u Sevojnu. 

U Sportskom udruženju “Sevojno” nastavljen je rad sa muškom košarkaškom selekcijom koja je pre toga bila pod imenom Košarkaškog kluba “Play Off”. Od septembra meseca 2017.godine počela je da funkcioniše i ženska košarkaška sekcija, kao i odbojkaška ženska sekcija. Nedugo zatim pokrenuta je i školica sporta koja je takođe deo udruženja.

Kroz prethodni period u Sevojnu je ponikao veliki broj dece koja su vremenom prelazila u klubove u  Užicu ili neke druge klubove  i gradove. Pre svih treba izdvojiti odbojkašicu Slađanu Mirković koja je dete Sevojna i najuspešnija sportiskinja, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za Srbiju. Istaknuti su i košarkaši Miličević Petar koji je nastupao u najvišem rangu za KK “Slobodu” iz Užica kao i Aleksa Ćubić trenutno član “Slobode,” Uroš Obućina koji je nastupao u Turskoj, Miladin Ćubić član “Play Off”-a i “Crnokose” iz Kosjerića,i zadnji izdanak Sevojna Petar Milosavčević član “Mega Bemaxa”.