KK “Sevojno” pobednik turnira”Kosem do zvezda”

Pioniri košarkaškog kluba Sevojno pobednici su međunarodnog košarkaškog turnira, održanog po prvi put u Prijepolju. Organizator turnira je KK “Mileševac” iz Prijepolja. Turnir je okupio 10 kosarkaskih ekipa iz Srbije, BiH i Crne Gore. Ekipe su bile podeljene u dve grupe po pet. U jednoj grupi bili su Milesevac,Sampion, Priboj,Pljevlja,Student. A u drugoj Mladost, Tutin, Varda, Sevojno i Sloga. Decaci rodjeni 2006/07 godine vodili su na otvorenim terenima  “Orsiju” veliku borbu pod obrucima i demonstrirali odlicnu kosarku. Svi ucesnici su bili odusevljeni organizacijom jednog ovakvog turnira.

Utakmice su se odigravale uporedo  na dva kosarkaska terena. Dečaci iz Sevojna su zabeležili svih 5 pobeda na turniru i zasluženo osvojili pehar namenjen pobedniku turnira. Koliko su ovi dečaci bili dominantni na ovom turniru može se zaključiti i iz rezultata utakmica. Na samom startu turnira savladana je ekipa KK “Varda” iz Višegrada 56-46,zatim ekipa KK” Tutin” iz Tutina ubedljivo 54-20,KK “Sloga” iz Požege 59-18, KK” Mladost” Basket iz Prijepolja 62-35 i na kraju u velikom finalu savladana je ekipa domaćina turnira KK “Mileševac” iz Prijepolja rezultatom 42-27. Veliki broj publike se okupio da isprati ovaj turnir.

Pored osvojenog pehara još jedno priznanje za Sevojno i naseg igracaPavla Babica  koji je dobio titulu MVPa turnira. Najbolji strelac turnira je Ivica Novakovic iz domaceg Milesevca

Sve pohvale idu organizatoru  turnira KK” Milesevcu”  na samoj organizaciji i trudu da ovaj turnir bude na vrhunskom nivou. Sa ovim turnirom završava se jedna takmičarska godina selekcije pionira, a većina ovih dečaka sa ovim peharom oprašta se od pionirske selekcije jer će naredne godine igrati za kadetsku selekciju.