KK “Sevojno” vicešampion Srbije!

Isrorijski uspeh košarkaša iz Sevojna! Na održanom finalnom turniru u Vrnjačkoj banji ”Basket 4 kids”u organizaciji Sport Kluba mlađi pioniri Sevojna osvojili su srebrnu medalju.

Ovi dečaci su kroz kvalifikacioni turnir u Novoj varoši došli u priliku da se bore za titulu prvaka države u ovom takmičenju. Imajući u obzir da su se kvalifikacioni turniri održavali u celoj Srbiji, sam plasman na finalni turnir je bio veliki uspeh. Da napomenemo da je ovaj klub nedavno  proslavio 2 godine postojanja a iza sebe ima veoma dobre rezultate.

Na turniru u Vrnjačkoj banji oni su dostojanstveno predstavili svoj klub i mesto iz kojeg dolaze. Protivnici na ovom turniru bili su im vršnjaci iz Novog Sada, Niša, Lazarevca,Z aječara, Čačka. Kada uporedimo ove gradove i naše mesto a i uslove u kojima treniraju ovo osvojeno srebro ima zlatan sjaj. Naši dečaci su u grupnoj fazi zabeležili dve pobede, savladali su Defense iz Novog sada, jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira. U drugoj utakmici pobedili su vršnjake iz Niša ekipu KK Trijumf. Bile su ovo dve fantastične pobede. Naši momci nošeni podrškom publike koja je ispunila Halu u Vrnjačkoj Banji ušli su u finale.

U finalu ovog turnira sačekala ih je ekipa KK “Mladost” Iz Čačka koja je bila najbolja u svojoj grupi, takmičeći se sa ekipama KK “Kolubara” i KK “Mladost” iz Zaječara. Bilo je to jedno veliko finale, sportska borba na terenu ,kao i boraba u naglasavanju navijača koji su doputovali kako bi podržali svoje ekipe.

Ovoga puta košakaši Sevojna morali su da pruže ruku i čestitaju vršnjacima iz Čačka na pobedi, bili su ovog puta bolji od njih. Nisu uspeli da se plasiraju na završni regionalni turnir u Sloveniji, kao predstavnik Srbije. Posle velikog finala na njihovim licima videle su se suze, a da nisu ni svesni koliko je veliki njihov uspeh, sam plasman na turnir, i igrati finale. Sa ovim njihovim uspehom na košarkaškoj mapi Srbije, sa ponosom upisano je ime KK Sevojno. Tima iz mesta od 6000 stanovnika, sa selekcijom dečaka iz jedne škole, tri odeljenja, koji treniraju na otvorenom, ili školskoj sali u kojoj uslova skoro da nema. Ovaj uspeh je još jedan pokazatelj da nadležni moraju da se posvete više deci i sportu i da im omoguće bolje uslove za rad.

Za dve godine postojanja deca iz SU Sevojno beleže dobre rezultate, što je dokaz da se u ovom udruženju ozbiljno radi sa decom, i da trud i rad dobijaju svoja zaslužena odlikovanja. Da trojica trenera koja rade sa decom daju sve od sebe kako bi svoje znenje preneli njima, kako bi postali pravi sportisti, pravi ljudi..

Ove dečake narednog vikenda očekuje i međunarodni turnir ”Šampiona” gde će svoje umeće i znanje pod koševima odmeriti sa vršnjacima iz Makedonije, Rumunije, Bosne, Crne gore…Još  jedna prilika za postizanje novog uspeha,osvajanje novih medalja,i novih priznanja.