Košarka je život ostalo su sitnice!

Zašto baš košarka? Pa jednostavno……KOŠARKA je život. Treba se naučiti braniti, boriti, priznati grešku, ponekad prećutiš, ponekad napadaš. Kad je najteže, primaš udarce, blokiraš neprijatelja, nadmudriš slabije, padaš i dižeš se kao da ništa bilo nije!!!!Kosarka je više od igre, kosarka je način života,  kosarka je filozofija. Kosarka je opisana, ali rečima neopisiva!!

Košarku nije lako zavoleti al kad je zavoliš ne možeš bez nje. Današnje vreme je tako da ti je sve dostupno, deca su sve manje na sportskim igralištima, interesuju ih druge stvari nema više te igre kao nekada. Izgubio se takmičarski duh, izgubila se mašta, izgubila se želja a što je najgore i cilj. U takvom vremenu baviti se košarkom i pokušavati da bude kao što je nekada bilo nije ni malo lako. Sve nas to tera da budemo jači, bolji i uporniji. Verujemo u uspeh kao nekada verujemo da ce deca i dalje biti uz košarku bolji ljudi. Verujemo da ćemo uspeti.

Animacija dece, rad i organizacija treninga pa i samih uslova je nesto sto je sastavni deo košarke. Putovanja, turniri, utakmice druženja sve to naša deca vole. Trudicemo se i trudimo da imaju što više takvih stvari da imaju srećno detinstvo. Svakim danom se ponavljaju ista pitanja i isti odgovori u vezi košarke….

Kako bi znao sta je prijateljstvo, ako nikad nisi igrao timski? Kako bi znao sta je panika, ako nikad nisi bio iznenadjen u kontri? Kako bi znao sta je borba i rivalitet ako nikad nisi udario protivnika? Kako bi znao sta je vera u sebe, ako nikad nisi vratio nakon 15 razlike? Kako bi znao sta je zivot, ako nikad nikad nisi igrao KOSARKU! ♥ 

I opet dodjemo do zaključka košarka je život ostalo su sitnice!!!!