Kvalitetno ispunjen raspust košarkaša iz Sevojna

Tek što se završila školska godina i obaveze oko učenja mladi košarkaši iz Sevojna su igrali svakodnevno utakmice. Sva godišta su imala priliku da se nadmeću sa svojim vršnjacima iz Užica,Požege,Bajine Bašte. Većina utakmica je odigrana na domaćem terenu u Sevojnu sem gostovanja u Požegi. Deca koja vredno treniraju tokom cele godine imala su priliku da svoje znanje prenesu na utakmici. Iako je raspust veliki broj dece je i dalje na treninzima.

Prve utakmice odigrali su pioniri 2002/03 i mlađi pioniri 2004/05 sa ekipom Tare. Naši prijatelji iz Bajine Bašte predvođeni trenerom Milutinom Stanićem su nam opet bili u gostima. Odigrane su dve zanimljive utakmice gde je ishod bio jedna pobeda za decu iz Sevojna a jedna sa naše goste. U narednom periodu biće nastavljeno druženje ove dve ekipe.

Posle nekoliko dana odigran je turnir na otvorenom terenu u Sevojnu na kome su pored domaćina ušestvovali i Play Off iz Užica i Basket 031 iz Krčagova. Ovaj tunir su igrale generacije 2007/08. Viđen je niz dobrih poteza i lepe košarke. Ovi dečaci su već sada pokazali da imaju talenat za košarku. Prvo mesto osvojio je domaći Play Off iz Sevojna drugo mesto pripalo je Basketu 031 a treće Play Offu iz Užica. naredni turnir se igra u Krčagovu.

Turnir je odigran i za generaciju 2006.godišta. U goste su nam došle ekipe Požege i Play Off’a iz Užica. I na ovom turniru bilo je jako zanimljive košarke i poteza. Domaći teren je bio prednost mladim košarkašima iz Sevojna koji su na kraju osvojili prvo mesto.Drugo mesto zauzela je ekipa Play Off-a iz Užica a treće ekipa Požege. Sledeći turnir se igra u Požegi.

Poslednje utakmice u ovoj sedmici odigrane su u hali u Požegi. Na megdan su izašle generacije 2004/05 i 2008/09. Ovoga puta Požega je zasluženo slavila u obe utakmice. U utakmici mlađih pionira postojala je  neizvesnost ali su puleni Ljubomira Krečkovića na kraju pobedili. Najmlađe generacija iz školice košarke su odigrale interesantnu utakmicu al na kraju je slavila trenutno bolja ekipa Požege.

U narednom periodu dok ne počne pauza za mlade košarkaše biće odigrano još nekoliko utakmica što u Sevojnu što na strani. A u avgustu na renoviranom terenu biće upriličeno svečano otvaranje na kome će učestvocati sve naše generacije.