Održan četvrti susret generacija i veterana iz Sevojna!

Jedan od mnogobrojnih projekata koje organizuje i realizuje SU”Sevojno” održan je proteklog vikenda. Četvrti po redu susret generacija i veterana iz Sevojna je projekat koji već tradicionalno se održava na školskom terenu. Preko ovog projekta SU”Sevojnoa” aplicira sredstva iz GO Sevojno i uspešno ga realizuje.

 

Generacije od 1992.godišta pa do 2004.godišta okupile su se u velikom broju. Iako situacija nije bila idealna nakon prestanka vanrednog stanja i loših vremenskih uslova poslednjih dana momci koji su prve košarkaške korake načinili u Sevojnu su se sa zadovoljstvom okupili. Bilo je prisutno šest ekipa koje su bile podeljene u dve grupe i prvoplasirani su išli u finale. Viđena je dobra i zanimljiva košarka, u kojoj je mogla da uživa i publika koja se skupila u solidnom broju. U prvoj grupi generacija rođena 1998/99 bila je prvoplasirana nakon dve pobede nad najmlađim učesnicima turnira 2002/03 i 2004/05 godištem. U drugoj grupi 2000.godište je ostvarilo plasman u finale posle pobeda nad uvek borbenim ekipama 1992/93 i 1996/97 godištem. Finale je bilo uzbudljivo, al su ipak posle dva izgubljena finala generacija 2000.godišta slavila. Generacija 2000.godista oslabljena ne igranjem prvotimca Slobode Alekse Ćubića koji je svoju ekipu bodrio sa klupe, smogla je snage da osvoji ovaj turnir. Može se reći zasluženo. Bili su najmotivisaniji, najuigraniji, i samim tim pobeda nije došla u pitanje. Iako rezultat ovog turnira nije u prvom planu već druženje ovi momci pokazuju da su rođeni pobednici i takmičarci.

 

Po završetku turnira na teren su izašli veterani koji su se i ovaj put okupili u velikom broj. U obe kipe bilo je po dest igrača. Iako su većina u godinama nisu se štedeli. Prštalo je na sve strane, a utakmica je bila uzbudljiva sa puno dobrih poteza i prokreta, u kojoj je tamna ekipa ipak slavila u neizvesnoj završnici sa dva poena razlike. Veterani su pokazali i ovog puta da se košarka teško zaboravlja igrati. Ovim turnirom započeta je sezona utakmica na školskom terenu posle prekida od tri meseca zbog Kovida19. Naredno okupljanje koje svi željeno iščekujemo biće organizovano u novoj sali koja će biti završena do tada. Zahvalnost svima koji su učestvovali i pomogli da se ovaj turnir realizuje sa željom da dogodine bude još više ekipa.