Pobednicki pehar turnira “Trofej Sevojna” ostao u Sevojnu!

KK”Sevojno” Atria organizovalo je još jedan turnir pod pokroviteljstvom GO Sevojno po omladinskom programu. Turnir je organizovan za mladje pionire decake rodjene 2008/09. godine. Ucestvovale su cetiri ekipe KK “Sevojno”, KK “Mladost Basket” Prijepolje, KK “Basket 031” Uzice , OKK “Arilje”. Odigrano je sest utakmica i svaka ekipa je odigrala po tri. Na samom otvaranju igrali su domacin Sevojno i Basket. Sevojno je slavilo rezultatom 41:10. Drugu utakmicu igrali su Arilje i Mladost Basket. Posle neizvesne zavrsnice slavili su decaci iz Prijepolja rezultatom 36:28. Decaci iz Prijepolja su odmah igrali i svoju drugu utakmicu i zabelezili drugu pobedu nad ekipom Basketa 031 rezultatom 39:17. Ovom  pobedom Mladost je izborila  plasman u finale i borbu za prvo mesto. Sevojno je posle pobede nad Basketom igralo sa Ariljem gde je ostvarilo pobedu rezultatom 45:20 i zakazalo finale sa ekipom Mladost Basket. Dve ekipe sa dva poraza Basket i Arilje su igrali za prestiz i trece mesto. Arilje je vodilo na kraju trece cetvrtine rezultatom 23:13. Medjutim u cetvrtoj je usledio pad sto su decaci iz Basketa 031 borbenom igrom iskoristila i utakmicu prevela i na kraju slavila rezultatom 23:27. Finalna utakmica donela nam je uzbudjenje samo na pocetku. Puleni Zivka Skokovica su strpljivom i borbenom igrom povecavali svoju prednost i na kraju zasluzeno slavili rezultatom 41:21. Za konacan redosled 1. mesto Sevojno 2.mesto Mladost basket 3.mesto Baskt 031 i 4.mesto Arilje.

Za sve učesnike turnira obezbedjeni su  pehari i medalje,i  svako dete je dobilo medalju kao motiv da rade jos vise i bolje.

Danas je u Sevojnu pobedila košarka, a najzaslužniji za to su deca učesnici današnjeg turnira. Publika koja je prisustvovala mogla je da vidi dobru kosarku, borbenost svih igraca i lepe poteze. Ovo je prvi turnir pod nazivom “Trofej Sevojna” naredne godine najavljen je drugi uz jos veci broj ekipa. 

Velika zahvalnost ekipama koje su ucestvovale kao i GO Sevojnu kao pokrovitelju ovog turnira, i svima koji su pomogli da se ovaj turnir odrzi.