Pobednički vikend košarkaša Sevojna

Marljivost i upornost, a nadsve posećenost košarkaškog naraštaja iz Sevojna ovom sportu donosi i rezultate: beleže se pobede, a  retke poraze smatraju samo lekcijom, i takav pristup, pokazalo se, uvek dalje dobre rezultate. Porteklog, košarkaškog vikenda u Sevojnu, pred sugrađanima koji su u velikom broju došli da podrže svoje favorite, pobedu su slavile sve ekipe okupljene unutar Sportskog udruženja Sevojno.

Prve su svoju utakmicu odigrale mlađe pionirke Sevojna protiv Play Offa u Užicu. Sevojničanke su trijumfovale 42:33. Posle lošeg početka Sevojna, igračice su se uozbiljule i zasluženo trijumfovale. Istakle su se Pantović Katarina i Jovičić Ivona. Odmah iza njih snagu su odmerile devojčice iz škole košarke Sevojna i Play Offa. Male Sevojničanke iako treniraju od septembra pokazale su da su trenutno bolje i zasluženo su slavile.

Kadeti Sevojna su svoju utakmicu odigrali na dosta dobrom nivou i pobedili Play Off rezultatom 85:39(16:12,29:07,17:07,23:13). Posle dosta promašaja na startu meča Sevojničani su počeli da igraju kako najbolje znaju i zasluženo su slavili. Strelci za Sevojno bili su Stanišić 6, Savić 8, Milosavčvić 10, Baković 22, Stevanović 12, Đukić 5, Arsić 18, Zorzić 4 poena. Za Play Off poene su postigli Gojgić 2, Grujičić 3, Tanović 18, Antonijević 4, Dimitrijević 12 poena.

U narednom kolu Sevojno gostuje u Priboju.

  Mlađi pioniri nastavili su uspešan niz pobeda. U reprizi finala SK iz Nove Varoši, košarkaši Sevojna su ovaj put znatno lakše savladali svoje vršnjake iz OKK Užica rezultatom 65:23(23:06,06:09,24:04,12:04). Sevojničani su jako ušli u ovu utakmicu i već na startu stekli veliku prednost. Košarkaši iz Užica su u drugoj četvrtini pokušali da iskoriste lošiju igru Sevojna i malo smanje prednost. Al već u drugom poluvremenu prednost je rasla. Kapiten Milosavčević odigrao je još jednu dobru partiju u kojoj je postigao 25 poena. Babić ga je pratio sa dobrom odbranom i skokom i postigao 19 poena. Andrić je davao energiju u odbrani i dobro organizovao igru i postigao 6 poena. U strelce su se upisali još Zorzić 1, Panović 2, Blagojević 4 i Lazić 8 poena. Za Užice strelci su bili Ristić 9, Mandić 2, Vesnić 2, Vidaković 2, Jovanović 4, Kojadinović 3 i Vučić 1 poen.

U narednom kolu Sevojno dočekuje ekipu Požege u subotu u 12 časova na trenu u Sevojnu.

Pred mlađi pioniri Sevojna savladali su Play Off rezultatom  90:61. Bila je ovo prilika da neka deca koja su tek počela da treniraju košarku igraju utakmicu,kao i da ostali dobiju veću minutažu i razigraju se. Momci iz Sevojna su to iskoristili na pravi način i zasluženo slavili. U domaćoj ekipi istakli su se Bjeličić,  Savić, Mitrović i Đurović. A kod Play Offa bolji od ostalih bio je Glogonjić.

Sevojno svoju sledeću utakmicu igra u Lučanima protiv Mladosti.

Pioniri Sevojna zabeležili su pobedu na gostujućem terenu nad ekipom Šampiona rezultatom 35:70(06:19,07:25,09:14,13:12). Sevojno je od starta ušlo jako u utakmicu i održavalo prednost do kraja. Priliku da igraju dobili su svi igrači i na pravi način je iskoristili. U strelce u Sevojnu upisali su se Stanišić 14, Žunić 2, Milosavčević 4, Grubić 6, Rodaljević 8, Mitrović 12, Tucović 4 i Peković 20. Za ekipu Šampiona strelci su bili Grabović 6, Kutlašić 6, Lazarević 6, Vučetić 13, Ivić 4 poena.

U narednom kolu Sevojno dočekuje Požegu na terenu u Sevojnu u subotu u 14 časova.