Počeli treninzi i utakmice na obnovljenom terenu u Sevojnu

Upis u školicu sporta, školu košarke i odbojke u Sevojnu!
July 30, 2017
Pripremni period u punom jeku!
August 22, 2017

Angažovanje i trud Vlada Živanovića, direktora OŠ „Aleksa Dejović“, i Duška Mićića,trenera  i predsednika Sportskog udruženja u Sevojnu, dovelo je do renoviranja sportskih terena u dvorištu škole, na veliku radost učenika, mladih sportista, njihovih roditelja, zaposlenih u školi i građana. Za samo nekoliko meseci od pokretanja akcije za prikupljanje pomoći, košarkaški, fudbalski i odbojkaški tereni su dobili novi izgled, zahvaljujući donacijama mnogobrojnih firmi i pojedinaca, prodaji majica i fizičkom angažovanju dece i građana. O završetku radova  i daljim planovima, razgovarali smo sa trenerom  Duškom Mićićem.

—Košarkaški teren je u potpunosti završen, stavljeni su novi koševi, urađeno je obeležavanje, nove klupe, uređen je i prostor pored terena i što je najvažnije, stavljena je izuzetno kvalitetna podloga. Ova podloga se koristi na terenima u Americi, trpi vremenske promene, nema klizanja kada je teren vlažan, što je od izuzetnog značaja. Podloga je dugotrajna a na nekih, možda desetak godina, se radi jedan, uslovno rečeno, osvežavajući sloj, što ne iziskuje prevelika sredstva—naveo je Mićić.

Pored košarkaškog, rađeno je i na fudbalskom i odbojkaškom terenu. Jesu li i ti radovi finalizovani?

—Najobimniji poslovi su gotovi, stavljen je nov asfalt na oba terena. Na fudbalskom terenu je ostalo samo iscrtavanje, odnosno obeležavanje i postavljanje novih golova, uređen je prostor za publiku, dok će na odbojkaškom biti postavljena  ista podloga koja je stavljena na košarkaški teren. Napravljena je i staza za trčanje pored terena u dužini od  70 metara i 2 metra širine, koja ranije nije postojala, asfaltirana je ali će i na nju verovatno biti stavljena adekvatna podloga. Upravo iz tih razloga akcija još uvek traje, potrebno nam je još sredstava da bi se sve uradilo kako je zamišljeno i planirano. Siguran sam da ćemo uspeti u namerama, jer je ogroman posao urađen zahvaljujući dobroj volji,donacijama i podršci mnogih firmi i pojedinaca. Ovo su jedini sportski tereni u Sevojnu i postoje objektivni i dobri uslovi za njihovo korišćenje, za učenike škole na časovima fizičkog, za treninge, rekreaciju.

Da li su u planu  neki novi radovi?

—Trenutno smo u procesu realizacije plana da se na slobodnom prostoru između zgrade škole i odbojkaškog terena napravi nova sportska sala koja će imati prave i potrebne dimenzije za utakmice, mečeve ili takmičenja. Potojeća sala  je neuslovna za tu namenu, u njoj mogu da se održavaju treninzi i časovi fizičkog vaspitanja. Papirologija je upućena Ministarstvu, sredstva su odobrena, radi se tender i nadamo se da ćemo u narednih nekoliko meseci početi i sa tim radovima.

ladi košarkaši iz Sevojna su posle letnje pauze, prvi trening održali upravo na novom terenu. Kakve su reakcije dece?

—Deca su oduševljena, nema više opasnosti od povreda na terenu punom rupa koje zadržavaju vodu i klizanja na neadekvatnoj podlozi. Osim toga, ovi tereni su prvenstveno školski pa je utoliko veći značaj svega urađenog..jer su i za časove fizičkog vaspitanja  obezbeđeni optimalni,adekvatni i bezbedniji uslovi. Na ovim terenima se održavaju i školska takmičenja, zvanične utakmice klubova, a sada su stvoreni odlični uslovi za te događaje. Koliko je meni poznato specijalne podloge su za sada samo na terenima u školi u Sevojnu, ostali uglavnom rade asfalt.

Na kraju razgovora, Duško Mićić je istakao izuzetnu saradnju sa direktorom škole Vladom Živanovićem i uputio zahvalnost svima koji su na bilo koji način učestvovali ili doprineli ovoj akciji, koja još uvek traje:firmama, pojedincima, predstavnicima medija i svim ljudima dobre volje. Velika zahvalnost portalu pasaz koji prati sva desavanja u i oko SU”Sevojno”.

Mirjana Milićević

Comments are closed.