Prelazni pehar u Beogradu za KK “Sevojno”

Prvo mesto za KK”Sevojno” na Basket 4 kidsu u Novoj Varoši!
January 17, 2019
KK”Sevojno” osvojilo turnir u Kosjeriću
February 14, 2019

Prelazni pehar u Beogradu za KK “Sevojno”

Košarkaši i košarkašice iz Sevojna učestvovali su i ove godine na memorijalnom turniru “Rajko Žižić” u Beogradu. Ovaj turnir se održava 19. put na Beogradskom  sajmu u hali tri. Utakmice se igraju na pet terena sa koševima koji su podešeni na visine namenje deci tih uzrasta. Organizator turnira je Minibasket udruženje Srbije koje okuplja veliki broj ekipa na turniru.

Ove godine učestvovalo je 72 kluba odnosno 205 ekipa. KK “Sevojno” je učestvovalo sa četiri muške ekipa koje su činili 35 dečaka rođeni 2008,2009,2010,2011 godine, kao i dve ženske ekipe koje su činile 20 devojčica rođene 2008. i 2009,2010 godine.

Predsednik minibasket udruženja Race Georgijevski je za ovu godinu prelazni pehar uručio KK “Sevojnu” i samim tim nas učinio počastvovanim da ovaj trofej bude u našim vitrinama do narednog turnira.

Dečaci i devojčice iz Sevojna odigrali su na ovom turniru 18 utakmica. Prvi su svoju odigrali dečaci 2011. godišta protiv ekipe Tajfuna. Većina ovih mališana su prvi put na ovom turniru i jako su bili srećni i raspoloženi za igru. Malo stariji dečaci 2010. godište su odigrali svoje utakmice sa ekipama MBA iz Kragujevca, Fokom iz Kragujevca, Mladost sa Uba. Dečaci rođeni 2009.godine igrali su sa Mondo Basketom iz Beograda,Kumanovom iz Makedonije,Sremom iz Sremske Mitrovice, sa ekipom Šapca,Foke i MBA iz Kragujevca. Najstariji dečaci 2008. godište igrali su sa Playem 017, Nišem, Mladost sa Uba. Uporedo sa dečacima igrale su svoje utakmice i devojčice. Mlađe devojčice igrale su sa Trijumfom iz Niša,Mladosti sa Uba,Pokretom Marina iz Beograda. Starije devojčice igrale su sa Playem 017, Gril Basketom,i Pokretom Marina.

Sva deca koja su učestvovala na turniru dobila su medalju od organizatora. Vidno zadovoljna i srećna deca su se vratila sa turnira. Dogovoreno je i druženje na 20. po redu turniru.

Comments are closed.