Prvo mesto za KK”Sevojno” na Basket 4 kidsu u Novoj Varoši!

Pobedom nad ekipom Užica, KK Sevojno plasirao se među šest najboljih ekipa Srbije, i time otvorio put za dalje takmičenje na prestižnom turniru za mlađe pionire, dečake rođene 2006/07 godine, na kome se takmiče zemlje koje su nekada sačinjavale SFRJ. Prva faza takmičenja koja je KK Sevojno donela ubedljivu pobedu održala se u Novoj Varoši tokom ovog vikenda, u organizaciji Sportkluba,  u okviru  turnira „Basket 4 kids“. U ovoj fazi takmičenja u svakoj od zemalja bivše Jugoslavije biće održani kvalifikacioni turniri, a plasman na završni turnir  izboriće pobednici kvalifikacionih turnira  svih šest zemalja, koji će se, boriti za najbolji rezultat na  „Fajnal tenu“ koji će organizovati jedna od zemalja bivče SFRJ.

Na turniru u Novoj Varoši  učestvovalo je 8 ekipa podeljenih u dve grupe. KK Sevojno je bilo u grupi sa KK Mileševac, KK Tutin i KK Šampion, dok su drugu grupu činile ekipe:  KK Užica, KK Zlatara, KK Priboj i KK Prijepolje. Za KK Sevojno igrali su: Milosavčević, Nikolić, Jevtić, Zorzić, Kostić, Andrić, Blagojević, Ilić, Babić, Stikić, Panović, Lazić, a ekipu su predvodili treneri: Duško Mićić i Živko Skoković.

   

Sevojno je na otvaranju turnira savladao Mileševac rezultatom 46:17.Bila je to ubedljiva i jako kvalitetna igra dečaka iz Sevojna. U listi strelaca upisali su se Milosavčević 14, Jevtić 2, Zorzić 8, Kostić 2, Andrić 4, Blagojević 4, Ilić 2 i Babić 16 poena. U ekipi Milesevac istakao se Jovanovic sa 12 poena. U istom danu dečaci iz Sevojna zabeležili su još jednu ubedljivu pobedu nad ekipom Tutin rezultat 55:09.Ovom pobedom već jednom nogom Sevojno je bilo u finalu turnira. U listu strelaca upisali su se Milosavčević 13, Stikić 4, Zorzić 14, Andrić 6, Lazić 4, Blagojević 6, Babić 8. Za Tutin su bili strelci Obradovic 5, Dudic i Cvetković po 2.

U utakmici sledećeg dana Sevojno je savladao Šampion rezultatom 37:33 i tako se plasirao u finale u kome ga je čekala ekipa KK Užica. U ovoj utakmici u strelce su se upisali Panović 2, Milosavčević 13, Kostić 4, Andrić 2, Nikolić 2, Blagojević 6, Babić 8. U Šampionu su se istakli: Prodanović sa 7 i Marković sa 13.

Finalnu utakmicu i plasman među najboljih 6 u Srbiji košarkaši iz Sevojna ostvarili su pobedom nad ekipom Užica. Posle neizvesno poluvreme na i 7 razlike za Sevojno, u drugom je  bilo jasno da je Sevojno najbolja ekipa na turniru. Rezultat ove utakmice bio je 29:14. U strelce su se upisali Milosavčević 11, Kostić 2, Andrić 6, Blagojević 4, Babić 6. Strelci za Užice bili su Tejić 4, Vučić 2, Kukanjac 2, Ristanović 2, Kojadinović2 i Milovanović 2

     

Ovo pobedom KK Sevojno je ostvarilo veliki i istorijski uspeh,plasiralo se medju šest najboljih ekipa Srbije. Na turniru koji će se organizovati u Bečeju il na Zlatiboru boriće se  za prolazak medju 5 najboljih ekipa na teritoriji stare Jugoslavije. Veliki broj ljubitelja sporta iz Sevojna došlo je u Novu Varoš da podrži ove dečake i mi im se ovom prilikom zahvaljujemo!