Zvanicno otvoreni obnovljeni tereni u OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu!

Angažovanje rukovodstva OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu i Sportskog udruženja Sevojno i dobra volja mnogobrojnih firmi i pojedinaca, donelo je učenicima ove škole renovirane sportske terene za košarku, odbojku i fudbal. Školsko dvorište sada krasi i staza za trčanje kao i uređen parking prostor, na radost nastavnika, roditelja, lokalnog stanovništva i ,naravno, prvenstveno dece.

Tereni su svečano otvoreni u subotu 16. septembra organizovanjem celodnevnog sportskog dana, koktela i dodele zahvalnica svima koji su pomogli u realizaciji projekta vrednog 4 miliona dinara. Uručeno je oko 60 zahvalnica svima koji dali podršku ovoj akciji, novčanim donacijama, materijalom, ličnim angažovanjem ili medijskom pažnjom. Zahvaljujući velikom broju donatora, prvobitna namera da se uradi bar jedan teren koji će imati sve potrebne uslove za bavljenje sportom, rezultirala je renoviranjem svih sportskih terena u školskom dvorištu.

U okviru svečanog otvaranja, organizovan je i Sportski dan koji je je počeo još u prepodnevnim satima košarkaškom utakmicom između  dece rodjene 2007.godine  KK Sevojna i KK Play Off-a,nastavljen je pionirskom utakmicom KK Sevojna i KK Zeleznicara iz Cacaka,pa mladjih pionira koji su igrali dve utakmice sa KK Play Offom i sa Pozegom  i završio se u večernjim satima revijalnom košarkaškom utakmicom seniora i juniora koji su ponikli u Sevojnu. Osim košarkaša,  nove terene su „isprobali“ i odbojkaši, karatisti, fudbaleri i rukometaši iz Sevojna, Užica, Čačka i Požege.U nedelju u prepodnevnim satima odigran je turnir tri ekipe dece iz skole kosarke KK Sevojno gde su deca dobila pehare i medalje. Publika je u ova dva dana imala mogucnost da vidi veliki broj utakmica u kojima ucestvuju deca iz Sevojna.

Nove podloge na košarkaškom i odbojkaškom terenu, urađene po ugledu na terene u Americi, koševi, novi asfalt na fudbalskom terenu, uređen prostor za publiku i oko terena, izmamili su osmehe i sreću na licima mladih sportista.

Pored učenika škole, terene koriste i sportski klubovi a ne retko i lokalno stanovništvo a uslovi koji su sada obezbeđeni za treninge i bavljenje sportom, za sada su jedinstveni u okruženju, što otvara mogućnost organizovanja raznovrsnih sportskih turnira u više nego adekvatnim i bezbednim uslovima. Osim toga, deca koja se ne bave sportom u okviru školskih sekcija ili u klubovima, imaju mogućnost i izbor da budu fizički aktivni-makar rekreativno. Ostaje nam da radimo da u Sevojnu dobijemo i zatvorenu salu za treniranje i odrzavanje sportskih manifestacija.

Jos jednom veliko HVALA svima koji su ucestvovali u rekonstrukciji ovih terena!