SU”Sevojno” proslavilo cetri godine postojanja!

Sportsko udruženje Sevojno svečano je obeležilo 4 godine uspešnog rada. Ovaj jubilej obeležen je na školskim sportskim terenima kroz utakmice. U gostima su nam bili drugari KK “Feniks” iz Valjeva koji su svojim prisustvom uveličavaju ovaj dan svake godine. 

Za ove četri godine rada pod imenom Sevojno ostvarili  smo dosta zapaženih rezultata, na klupskom i individualnom nivou. Zahvaljujući ovoj deci Sevojno se uspešno upisalo na košarkašku mapu Srbije, a i regiona.

Od kad smo krenuli 2017.godine sa radom pod imenom Sevojno pa do sada ostvarili smo napredak u radu. Sam početak sa oko 50 dece u tri kategorije bio nam je temelj za budući rad. Kako je vreme prolazilo broj naših članova je bio sve veći. Sad se možemo pohvaliti sa 200 članova i 10 takmičarskih kategorija, što je za mesto kao Sevojno sa jednom školom ozbiljan broj. Uslovi za rad su nam i dalje problem, al se nadamo da cemo peti rodjendan docekati u novoj sali. Rezultate koje smo imali u proteklom periodu nadogradili smo i u prethodnoj godini rada. Godina za nama je bila jako teška zbog situacije sa Kovidom 19, al smo ipak uspeli da odradimo ono sto smo zamislili. Veliki problem nam je predsatvljalo u zimskom periodu  uslovi za rad, jer sala u Sevojnu nije puštena u rad. Uz pomoć odredjenih ljudi svoje treninge i utakmice smo igrali u Hali Veliki Park, Domu učenika i Medicinskoj školi.  Tako da smo sezonu uspeli da privedemo kraju sa rezultatima koji su pozitivni. Seniori su završili 4, pioniri 7,pionirke 3,mladji pioniri i mladje pionirke na 2 mestu. Svoja takmičenja još uvek igraju juniori i kadeti. Škola odbojke nam je na privremenoj pauzi zbog Kovida, školica sporta radi punom parom sa decom predškolskog uzrasta, kao i fitnes klub.

Sumirajući prethodnu godinu a i godine od kada postojimo možemo biti zadovoljni kako se naš klub razvija. Cilj nam je da do kraja ove godine napravimo još bolju organizaciju i da uz bolje uslove za rad još više napredujemo.

Zahvalili bi se svima koji podržavaju naš klub, naš rad i našu priču koja je dosta toga dobrog donela našem mestu!

Isto tako se zahvaljujemo KK “Feniksu” iz Valjeva koji je i ove godine bio nas dragi gost. Utakmice su ptotekle u svecanoj ali i takmicarskoj atmosferi. Priredbu je malo poremetila kisa al smo svoj plan ipak isipunili.

Na kraju manifestacije priredjeno je gasenje rodjendanske svecice. Većina dece iz kluba gašenjem svećice na torti imali su jedinstvenu želju,a to je da se konačno otvori novosagrađena sala u Sevojnu, kako bi i oni kao sva deca sa kojom se takmiče imali adekvatne treninge neophodne za takmičenje.

Nadamo se svi da će im se ova želja ostvariti do početka sledeće sezone i da će uz pomoć svoje publike rezultati biti još bolji.